Leietaker hos Bara – igjen!

Noen måneder har gått siden Dirtybit fikk overlevert nøkler til sitt nye kontorlokale i Telegrafen. Gjengen ser ut til å ha funnet seg godt til rette i lokalene etter flere måneder med en annerledes arbeidshverdag. -Vi flyttet inn i mai, og til tross for at flytteprosessen på flere måter ble preget av koronasituasjonen, har det gått ganske fint. Det var mange ansatte som gledet seg til å komme tilbake til et helt nytt kontor etter en periode med hjemmekontor, forteller Anette Ståløy. Hun er Chief Marketing Officer hos Dirtybit, og har vært tett på prosessen med nye lokaler.

Fornøyd gjeng: Tre av fire i ledergruppen i Dirtybit,
f.v Anette Dahlstrøm Ståløy, Erlend Børslid Haugsdal og Elisabeth Heimdal Nes. Martin Nybø Vagstad var ikke til stede da bildet ble tatt.

Dirtybit er et spillteknologiselskap som utvikler og produserer spill til mobil. De fokuserer på sosiale spillopplevelser, og spillene deres i Fun Run-serien har blitt lastet ned 130 millioner ganger over hele verden. Selskapet ble etablert i 2011, og da de første gang skulle ut i leiemarkedet fikk de skreddersy sine lokaler i Strandgaten 1, som den gang også var i Bara’s eiendomsportefølje. Bygget  ble solg i 2015, og fem år senere er Dirtybit tilbake som leietaker hos Bara Eiendom, denne gang i Telegrafen. –Vi er jo godt kjent med Bara Eiendom som huseier fra tidligere leieforhold, og har gode erfaringer med samarbeidet og prosessen helt fra visning til overtakelse og innflytting, sier Anette.

Fra telegrammer til spill og kommunikasjon

– Vi er en kreativ kunnskapsbedrift, så det er viktig for oss å være i omgivelser som inspirerer. Kontoret har blitt en viktig del av kulturen vår, og et viktig samlingssted for ansatte, også etter arbeidstid. Etter mange år i sentrum, så vi stor verdi i å ha muligheten til å «stikke innom» kontoret når man er i byen, ta med venner, treffe kolleger til filmkveld og annet sosialt. Ellers var det også viktig for oss at lokalene hadde god ventilasjon, nok plass, og god støyskjerming fra et travelt bybilde.

De har også bitt seg merke i den spennende historien bygget har.
– Vi trives veldig godt her, og synes vi har fått det veldig fint. Telegrafen er jo et flott bygg med en spennende historie.

-Vi synes det er gøy å tenke på at folk i Bergen pleide å komme hit til Telegrafen for å sendetelegrammer og bruke telefon, mens vi nå har tatt med oss helt moderne spill- og kommunikasjonsteknologi.

Sjarmert av bygningen

Anette forteller at de vurderte mange ulike lokaler, fra Sandviken til Kronstadparken, men ønsket å være i sentrumskjernen. –Vi ble sjarmert av både bygningen og lokasjonen, og over hvor stille og rolig det var i lokalene tross den travle gaten utenfor. Dette, sammen med muligheten til å forme lokalet slik vi ønsket, gjorde at vi ønsket å flytte hit.

Les også: Historisk sus over Telegrafen